Moja zgodba

Že v srednji šoli sem se ukvarjala z zdravjem, ko so ostali vrstniki uživali brezskrbno življenje. Moje življenje se je pričelo vrteti le še okoli zdravstvenih težav. Venomer sem iskala odgovore. Brala sem in raziskovala. Poskusila sem vse načine prehranjevanja… Paleo, LCHF,… vendar nikakor ni prišlo do izboljšanja. Migrene, težave s ščitnico,… vse je ostajalo in pojavljali so se vedno novi simptomi.

EQx7bEXiQf2TEl7EFycA_me_mini
IMG_4388 2

Prvi simptomi

Simptomi, ki so bili zdravnikom neznani, so me pozneje vodili v diagnosticiranje neznane, t.i. idiopatske avtoimune bolezni, ki se je konec leta 2018 razcvetela do te mere, da sem morala prekiniti z vsemi športnimi aktivnostmi. V obeh kolenih sem imela tudi preko 100mll vnetne tekočine in na punkcijo, ter impliciranje steroidov sem hodila že skoraj vsak mesec. Izjemno težko sem hodila. Vsak korak je predstavljal bolečine. Ko se je vnetje razširilo še na zapestje, sem pristala na revmatološkem oddelku klinike Petra Deržaja in predpisali so mi kemoterapijo, imunosupresive, steroide,… seznam zdravil, ki bi le lajšala simptome je bil dolg celo A4 stran. Počutila sem se zgubljeno in obupano. Vendar pa sem bila kljub vsemu prepričana, da naše telo ni narejeno tako, in zato, da bi bilo neozdravljivo bolno. Vedela sem, da je telo sposobno pozdraviti kronične bolezni, če mu ponudim prava orodja. V to sem bila in sem še, 100% prepričana.

Kdor išče, ta najde!

Pravijo, da kdor išče, ta najde in po nekaj tedenskem iskanju, sem našla ameriško spletno zdravnico, ki mi je pomagala do povrnitve zdravja. Pozdravila je sebe in na tisoče ljudi po svetu. Vključila sem se v njeno skupino in 6 tednov tesno sodelovala z njo in njenim možem. Naučila sem se vse o protokolu, ki pospešuje metabolizem in posledično zdravi in pomaga pri dosegi idealne telesne teže. Zaradi skupnih interesov sva še danes tesno povezani in nanjo se lahko obrnem kadarkoli in s kakršnim-koli vprašanjem.

Po naključju je pot k ozdravitvi ista, kot pot k idealni telesni teži in sodelovanje z zdravnico in njenim možem, znanim ‘celeberity’ trenerjem in nutricistom mi je prineslo znanje, ki ga sedaj predajam naprej. Najprej so mojo zgodbo slišali prijatelji, ki so me spraševali po ‘receptu’. Opazili so, da sem bila videti bolj zdrava, zagorela tudi pozimi, da je bila koža bolj sijoča,… skratka znanje sem pričela deliti in veselila sem se z rezultati, ki so jih znanci imeli ob upoštevanju nasvetov, ki sem jih delila.

IMG_4463

Tako zelo vesela sem, da lahko širim svoje znanje in pomagam na poti k zdravemi življenju vsakemu, ki zaupa v svoje telo. Naše telo je neverjetno. Sposobno je veliko več, kot si mislimo in zaupajmo vanj.

Zaupaj v svoje telo in spremeni svoj svet!

Pri 40+ se počutim bolje, kot sem se pri 20tih. Odločila sem se namreč, da bom svoje zdravje vzela v svoje roke in prevzela odgovornost, za svoje počutje. Moje življenje ni vaja, zato moram izkoristiti to enkratno priložnost in živeti karseda polno in zdravo življenje.

niiXMJvTcG7bt8GnXokA_IMG_2596_mini

Spoznaj svojega ‘coacha’

Ko sem bila najstnica in so vsi moji prijatelji ‘žurirali’, sem se jaz že ukvarjala s svojim zdravjem. Moja ščitnica je popolnoma ponorela in mi zagrenila življenje. Izguba telesne teže, migrene z avro, prebavne težave,… lahko bi naštevala v nedogled. Vse to me je spremljalo iz dneva v dan in povzročalo tesnobne občutke, ki si jih ne zasluži noben najstnik. Izgubila sem kar nekaj brezskrbnih let, ki naj bi jih doživel vsak mlad človek. Izbira teološkega študija je bila zato deloma posledica tedanjega življenja. Želela sem razumeti situacijo, jo sprejeti in se iz nje nekaj naučiti. Tu se je pričela moja pot spoznavanja meditacije, ki je ključ za sprejemanje kakršnekoli življenjske situacije in v njej najti smisel in srečo. Leta izkušenj na tem področju so me privedla do tega, da sem pričela pomagati ljudem, razumeti pomen miselnosti in mentalnega počutja. Spoznala sem, kako pomembni so možgani, ko želimo doseči spremembe v in na telesu.

Ker vem, da gresta misel in hrana z roko v roki k dobremu počutju, sem pridobila tudi certifikat in postala nutricistka. To je odprlo čisto nov pogled na svet prehrane. Vendar tudi tu še nisem dobila vsega potrebnega znanja, ki bi me peljalo na pot, ki sem si jo želela doseči.

Kdor pozna zakonitosti avtoimunih bolezni, ve, da se zgodba nikoli ne ustavi pri eni. Migrene, težave s prebavo in ostali simptomi so vztrajali, pojavljale pa so se tudi nove težave, ki so prinesle nove omejitve. Artritis v kolenih mi je omejil gibanje in poskusila sem prav vse diete in načine, ki naj bi mi pomagali – paleo, lchf,… vendar nikakor nisem mogla izboljšati svojega počutja in zdravja,… dokler nisem s pomočjo ameriške zdravnice in njenega moža, svetovano znanega celebrity trenerja in nutricista, spremenila svoj način prehranjevanja in razmišljanja. Odprl se je popolnoma nov svet in pri 45tih sem končno pričela živeti življenje, ki bi ga morala že v najstniških letih. Naučila sta me vsega, kar učim zdaj tudi jaz.

A7WUsim2QKi5xFFskmYU_IMG_6987_mini

Ker nisem človek, ki bi razmišljala o izgubi, pač pa o tem, kaj sem pridobila in se iz situacije naučila, sem svoje znanje začela deliti naprej, ker sem prepričana, da si prav vsak zasluži živeti polno življenje, tako kot ga živim jaz.

Če se odločiš vpeljati protokol Nutricizem za Hiter Metabolizem, lahko tudi ti odkleneš vrata na poti k zdravemu, vitalnemu življenju, ki te ne bo nikoli več omejevalo. Naučila te bom pravilno prehranjevati tvoje telo – tvoje celice in ti pomagala spremeniti miselnost, ki te oklepa k občutkom omejenosti. Skupaj bova premegala vse ovire. Učila in spodbujala te bom na vsakem koraku. S tabo bom delila znanje, ki sem ga pridobila skozi leta študija in učenja.

Tu sem s tabo in zate!