Kaj je METABOLIZEM

Ves program – zdravljenje in izgiba odvečnih kilogramov se vrti okoli te magične besede kajne? Kaj pa sploh je to metabolizem?

To je presnova. Metabolizem je beseda, ki označuje, kako hitro se je tvoje telo sposobno prilagajati zunanjim dejavnikom in tudi notranjim spremembam. Najbolje se to opazi pri nosečnicah. Če opazimo, da se nosečnica hitro redi, pomeni, da se njeno telo ni sposobno učinkovito prilagajati na spremembe, ki se dogajajo v telesu; na hormone, ki se spreminjajo in zato reagira na način, ki ni zaželjen. Prav tako na to nakazajujejo vse bolezni, ki so povezane z nosečnostjo, kot je nosečniški diabetes….

Stavek: ‘ta pa je zelo vitek, ne glede na to, kaj poje, torej ima hiter metabolizem’, pravzaprav potemtakem ne drži kajne? Če je nekdo izjemno vitek, kljub temu, da veliko poje, pomeni, da se njegovo telo ne odziva na njegove želje. Hiter metabolizem pomeni, da se telo hitro odzove na zahteve, ki mu jih kažemo z dejanji. To torej pomeni, da se bo telo hitro odzvalo. Če telovadimo, bo hitro pridobilo mišično maso in ‘pokurilo’ maščobne zaloge. Če manj jemo, bomo hitro izgubili težo in če več jemo, se bomo zredili. To torej pomeni hiter metabolizem. Metabolizem je beseda, ki označuje spremembe v telesu. To je zelo enostavno. Če je nekdo vitek, zdrav in zadovoljen z življenjem, pomeni, da ima hiter metabolizem.

Mnoge zvezde se tega naučijo s pomočjo z nutricistov, ki jim je to dejstvo poznano in imajo ključ to odklepanja metabolizma. Tudi jaz ga imam 😉