Sofisticiran 'stroj', po imenu - človeško telo

Najino telo je neverjeten stroj. Deluje kar sam od sebe in v vsej zgodovini, znanstveniki še niso odkrili vseh podrobnosti njegovega kompleksnega delovanja. Kar vemo je, da kljub zlorabi sodobnega načina življenja, naše telo deluje izjemno dobro in učinkovito. Prilagaja se sodobnemu načinu življenja bolje, kot katerikoli računalnik ali naprava, ki smo jo naredili ljudje. Telo ni narejeno za večje količine strupov, ki jih vsakodnevno vnašamo vanj, v obliki plinov, pralnih praškov, čistil, predelane hrane, kontaminirane vode, pesticidov, alkohola, zdravil/drog,…. skratka moralo se je prilagoditi.

Naše ubogo telo se leta in leta bori s toksini raznih vrst in odvisno od našega metabolizma je, kako zgodaj ali pozno podleže, oziroma kdaj se ne more več uspešno boriti in pokaže prve znake izmučenosti, v obliki simptomov kroničnih bolezni (rak, avtoimune bolezni, visok pritisk…) in nabiranja kilogramov. To je končno opozorilo, da telo ne zmore več boja z vsem, kar ga napada.

Zdaj se nama je kar zasmililo kajne? Veliko zahtevamo od njega, malokrat pa pomislimo, koliko mu dajemo in kako malo potrebuje, da dobro deluje. Če ga primerjamo z avtomobilom, za katerega vsi dobro skrbimo, se kar zgrozimo. Avto, ki vozi na bencin, bi takoj nehal voziti, če bi ga napolnili z nafto kajne? Če primerjava s telesom, ki ga leta in leta polnimo s hrano, za katero ni narejeno, potem vidiva, kako zelo sofisticiran je ta neverjeten ‘stroj’. Tvoje telo potrebuje nego, prav tako kot avto.

– potrebuje pravo hrano, o kateri govorim v tem seminarju in te nauči, točno kaj je potrebno jesti in piti, da bo tvoje telo, kljub zunanjim dejavnikom, delovalo brezhibno.

– dovolj gibanja, kateremu je telo namenjeno. Današnji način dela nas namreč mnogo preveč poseda za računalnik, pred televizijo,…

– dovolj spanja, ki zagotavlja regeneracijo. Samo med spanjem se namreč dogajajo nekateri procesi, ki zagotavljajo regeneracijo vseh tkiv v telesu, ter tvorbo hormonov,… Kronično pomanjkanje le-tega lahko pusti posledice, ki vodijo v kronična obolenja

– skrb za svojo duševno plat. Človek je namreč sestavljen iz telesa in duha in slednjega zanemarjamo. Čustva in misli kar precej vplivajo na izbiro vrste in količino hrane, ki jo zaužijemo.

Tako vidiva, da so vse 4 komponente izjemno pomembne in med sabo povezane. Hrana ni vse, je pa ogromno. Vse o njej in vseh ostalih komponentah izveš v tem SEMINARJU, vključno s priporočili kaj in koliko jesti. Kaj je najbolje s tem načinom prehranjevanja? Da ješ več, kot si do sedaj. Ne bom ti svetovala omejevanja, pač pa ravno nasprotno. Spodbujala te bom, da boš jedla več, kot si jedla do sedaj. Pomembno je le, da izbereš pravo hrano. Želiva namreč ‘nahraniti’ metabolizem, da se bo uspešno boril prosti vsem vplivom sodobnega sveta. Seminar te bo naučil vse to. Začniva negovati tvoje telo. Le enega imaš.