Zakaj ti kljub dodatnemu decemberskemu kilogramu, ni treba na hitro dieto v januarju?

Vrhunec praznikov, zabave, druženja, kozarček ali dva več in snack-i pozno zvečer,… December je dolg in naporen -po svoje… in strah te je, kaj bo pokazala tehtnica konec meseca. To raje pustiš za januar, ko je tako ali tako nov začetek in greš na detox. Kot vsako leto a ne?

Ti je to kaj znano?

Naj ti razložim, zakaj te ti dve kilci ne smejo motiti in zaradi njih ni potrebno delat kakršnihkoli detoxev.

Tvoje telo je navajeno na neko rutino, ki jo poznaš čez leto. Ja, morda to vključuje tudi petkovo druženje, z mnogo preveč alkohola, ki se konča na bureku ali odpetimi hlačami po zabavi pri prijateljih… ampak tega je tvoje telo vajeno in zato nekako vzdržuješ telesno težo, ker je telo navajeno na tvojo rutino.

Pravijo, da januarske zaobljube redkokdaj zdržijo do februarja, kar pomeni, da če greš na detox ali kakršnokoli dieto, je zelo malo verjetno, da bo tvoja volja močna in se boš držala diete skozi celo leto, kar bi bilo edinole realno, če želiš res spremeniti svojo postavo za vedno. Če torej ne vzdržuješ januarskih zaobljub tudi v februarju in naprej, je zelo verjetno, da se boš avgusta ukvarjala z istimi težavami, ko boš lezla v kopalke. Načeloma je to slišat slabo, ampak za decemberske kile pa ne tako kajne? 😉

Se pravi, če ne boš žurala tudi januarja s takim tempom in imela bogate družunske večerje dan za dnem,… potem ti lahko zagotovim, da se bo tvoje telo počasi skrčilo v obliko, ki jo je imelo pred nastopom decemberskih gostij. Ker če želiš nek rezultat, je treba bit konsistenten. Če seveda želiš pridobit kak koligram maščobe, potem ti svetujem, da podobno življenje nadaljuješ tudi v 2023… če pa si želiš nazaj v novemberso telo, potem ti ni treba na noben detox ali dieto. Ker edina prava dieta je tista, ki jo lahko vzdržujemo. In to je dejansko najtežje. To namreč pomeni, da moraš najti način prehrane, ki ustreza tvojim urnikom, tvojemu načinu življenja, hkrati pa moraš najti način, kako sproščati svoja negativna čustva s čim drugim, razen sladkarijami.

Če si torej želiš pravih sprememb v januarju, potem ne začenjaj spet ene hitre diete, ki se bo izpela že v februarju. Nauči se uredit vse plati življenja tako, da naslednje leto ne boš več razmišljala o kili gor ali dol ampak samo uživala v zabavah. A to se da? Se vprašaš. Seveda se da. Kako?

Nutricizem za Hiter Metabolizem je protokol, ki tvoje življenje spravi v red za vedno. To pomeni na vseh nivojih. Začneva s tvojim pravim ZAKAJ in ko imava odgovor, ki te bo vodil celo leto, te naučim še KAKO, kot sem že toliko žensk do sedaj. Zakaj odgovor ni le – ker hočem v kopalke. Zakaj je globlji in samo odgovor na ta globok ZAKAJ zdrži tudi preko februarja. Verjemi, vem o čem govorim. Tolikokrat sem doživela enostavno spremembo potem, ko najdemo ta ZAKAJ.

Naj ti razložim. Si že kdaj slišala, da ljudje pozdravijo svojo neozdravljivo bolezen s pomočjo trdne volje? Da se tako korenito spremenijo, da pozdravijo celo neozdravljive bolezni. Tudi jaz sem med temi. Kaj je razlika med mano in nekom, ki hujša januarja? Moj ZAKAJ je globok, tehten in dolgoročen. Veljal bo vedno in zato bom svoj življenjski slog vzdrževala vedno. Ker edino tako dosegam svoj ZATO.

Coaching 1na 1 z mano pomeni prav to. Najdeva tvoj globoki ZATO, potem pa prilagodiva bolj zdrave navade tvojemu načinu življenja, da jih lažje vzdržuješ. In si na konju. Slišati je precej enostavno kajne? Zakaj potem nisi obdržala vse svoje diete do sedaj? Ker v resnici ni tako enostavno. V resnici je sprememba svojega načina življenja, oz. sebe nekaj najtežjega v življenju. To pomeni stopanje izven varnih okvirov in spoznavanje nečesa novega. To definitivno ni enostavno. Če pa imaš nekoga, ki je to počel že velikokrat in to zna, ki te spremlja na vsakem koraku, ki te uči in je s tabo cel mesec, pa še potem, kadarkoli potrebuješ pomoč, potem je lahko veliko bolj enostavno.

To pomoč ti lahko ponudim. Naj bo novo leto končno res novo. Naredi korak naprej in prenehaj s kratkotrajnimi dietami, ki ne vodijo nikamor, razen v slabo voljo. Naj ti pomagam spremeniti svoje življenje za vedno. Kako?

Delava na ŠTIRIH STEBRIH, ki so izjemno pomembni pri tej spremembi:

  1. HRANA in VODA– naučim te jesti dobro in obilno, ampak zdravo. Ne, nobene lakote ne bo. Večinoma slišim pritoževanja, da ne morejo pojesti toliko, kot bi morale. Hrana bo takšna, da bodo tvoje celice napolnjene, da bo tvoja koža lepa, napeta in sijoča. Prav vse ženske, s katerimi sem sodelovala, so mi v določenem momentu povedale, da so dobile pohvalo, kako sijoče izgledajo. Še preden so izgubile tistih nekaj kilogramov, ki so se jih želile znebit. Mi ne hujšamo, in mu ne jemljemo hranil, ki jih že tako primanjkuje, mi namreč telesu dodajamo tisto, kar mu manjka, da bi lahko samo uspešno uravnavalo telesno težo. Pospešujemo metabolizem z izborom prave hrane.
  1. GIBANJE – nisem trener, kljub temu pa ti lahko povem, da je gibanje bistveno za zdravje. Starejši ko postajamo, bolj smo nagnjeni k sarkopeniji (izgubi mišične mase), to pa vpliva tudi na gostoto kosti, zato je treba uporabljat svoje telo pametno. Potrebno je raznovrstno gobanje. Kardio in trening z utežmi.
  1. SELF-CARE ali SKRB ZASE – pravzaprav za svoje mentalno in čustveno zdravje. Če želiš nehat jest sladice, potem mi verjemi, da je ta steber najpomembnejši. Pomagala ti bom najti tisto nekaj, kar ti bo polepšalo vsak dan. Nekaj, kar ti bo pomagalu tudi ob težkih trenutkih, ker roko na srce, ti trenutki bodo še vedno kdaj prisotni v tvojem življenju. Povečini ob coachingu najdemo tudi stare rane in travme, ki te držijo v istih vzorcih življenja in ne pustijo narest korak naprej. Ja, dostikrat se hecam ampak je res – največkrat sem psiho-terapevt. Povečini večkrat, kot prehranski svetovalec. Kaj moramo jest, večinoma vemo. Zakaj ne zmoremo, pa je včasih lahko kaj presenetljivega; morda celo kakšen star spomin ali prepričanje, ki ga nosimo s sabo v podzavesti. No, jaz sem zelo dobra pri iskanju in premagovanju teh skritih razlogov, pravijo. Naučim te tudi neurocycling; to je poseben način samozdravljenja travm, ki nam pomagajo, da izstopimo iz začaranega kroga, ki ga je prva uvedla nevroznanstvenica iz Južne Afrike in z njim zdravila post-travmatski sindrom vojakov.
  1. SPANJE – vem, da to poslušaš ves čas in morda celo vedno več; saj se o tem vedno več govori, ker se vedno bolj zavedamo kako pomembno je. Spanje je pomembno za zdravje, za mentalno počutje, za telesno pripravljenost, za imunski sistem, za izločanje hormonov,… o spanju sem že pisala. Prebereš si lahko TULE. O tem sem posnela tudi VIDEO; pa kljub temu še posebej posvečam veliko pozornosti spanju pri coachingu. Nekaj nasvetov sem že delila, še mnogo pa jih imam na zalogi, ki pridejo v poštev glede na to, zakaj je sploh prišlo do nespečnosti.

Mnogi napotki, ki jih delim so splošni, ker pa vemo da splošen človek ne obstaja, sem začela delat coaching 1 na 1. Ker ima vsak človek drugačno zgodbo. Tekom študija teologije, sem spoznala različne vere in lahko bi rekla, da sem postala specialist za meditacije. Zakaj množine? Ker ni ena meditacija primerna za vse. Vsi smo si različni in potrebno je poiskat pravi tip umirjanja misli, ki je pisan na kožo tebi. Samo tako ga lahko vzdržuješ naprej.

Če strnem vse povedano… PRIZNAJ SI! Letos si res zaslužiš več kot le eno kratko, lakote polno dieto v januarju. Zaslužiš si končno zaživeti normalno, brez konstantnih jojo diet. Zaslužiš si naučit se skrbet za svoje telo in glavo. Zaslužiš si razmišljat o dopustu drugače, kot le skozi oči nekoga, ki težko zleze v kopalke!

Klikni na TALE LINK: COACHING 1 NA 1 in ugotovi, kako je lahko januarska sprememba tako zelo učinkovita, da drži do decembra in naprej. Za vedno.

Če se ti zdi, da zmoreš spremembo narediti popolnoma samostojno, potem klikni TULE na PROTOKOL NUTRICIZEM ZA HITER METABOLIZEM, kjer te vi videih in s pomočjo posebnih napotkov in vaj naučim spremeniti način življenja. Če ti ne bo šlo, sem še vedno tu zate.

Če pa potrebuješ več informacij, sem ti na voljo v BREZPLAČNEM COACHING KLICU. Res je popolnoma zastonj, zato IZKORISTI! Lahko mi zastaviš kakršnokoli vprašanje. Z veseljem ti odgovorim.

SREČNO IN PREDVSEM NOVO IN ZDRAVO LETO 2023 ti želim. Naredi si najlepšegaTVOJA PRIHODNOST  JE V TVOJIH ROKAH. 🙂